Bijles, alle vakken en alle niveaus

Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/studie/domains/studiebegeleidingplus.nl/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/studie/domains/studiebegeleidingplus.nl/public_html/includes/menu.inc).

Studiebegeleiding+ biedt bijles aan voor alle vakken en alle niveaus. Het zou namelijk een wonder zijn als uw kind in alle vakken goed is. Dit is haast onmogelijk. Vanzelfsprekend moeten leerlingen wel een basis krijgen in alle vakken. Tot aan de bovenbouw van de middelbare school volgen zij daarom wel bijna alle vakken. De meeste leerlingen hebben echter vaak feeling voor een bepaalde groep vakken, zoals de talen, de exacte vakken (wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie) of de zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis). De overige vakken zijn dan moeilijker te leren. Geen nood, zij hoeven ook niet overal even goed in te zijn. Maar een beetje extra ondersteuning kan wel helpen om de draad in de lessen weer op te pakken en de lessen weer met meer plezier te volgen.

In de bovenbouw van de middelbare school kunnen leerlingen vakken die ze echt niet onder de knie krijgen laten vallen en kiezen voor een profiel en vakkenpakket dat het beste bij hen past. Mocht uw kind al weten wat hij na de middelbare school wil gaan doen, dan is het ook zaak om op te letten of hij met het gekozen profiel toegang hebt tot de opleiding van zijn voorkeur.

Kies er niet te snel voor om maar een niveau lager te gaan werken. Vaak is het probleem te verhelpen door effectiever te leren, zie studieaanpak. Je kunt ook geholpen zijn bij echte theoretische bijles of hulp bij het maken van je huiswerk, zie huiswerkbegeleiding.

Let op! De exameneisen zijn verscherpt. Signaleer problemen tijdig en vraag meteen hulp en ondersteuning. Last minute begeleiding staat niet altijd garant voor het geeiste resultaat.